Klachtenkoor: Open call en informatie-bijeenkomst

Beeld:  The Liverpool Complaints Choir, 2019

de Appel nodigt geĂŻnteresseerde deelnemers uit Amsterdam Zuid uit om deel te nemen aan de workshopserie Klachtenkoor. Het Klachtenkoor is een doe-het-zelf, gemeenschappelijk kunstproject waarbij zangers en niet-zangers uit de buurt samen zingen over hun klachten. Onder leiding van muzikant Azubike Onwuka zal het koor verschillende perspectieven en problemen uit de buurt verkennen door samen te klagen, oplossingen te bedenken, te componeren en te zingen.

De muzikale repetities zullen plaatsvinden in het najaar van 2024 en er wordt toegewerkt naar twee publiekspresentaties: eind september en begin november tijdens Museumnacht Amsterdam.

Het Klachtenkoor is gebaseerd op het oorspronkelijke Complaints Choir dat is opgericht door kunstenaars Tellervo Kalleinen en Oliver Kochta-Kalleinen. De eerste editie Complaints Choir werd in 2005 georganiseerd in Birmingham. Daarna zijn er talloze lokale klaagkoren over de hele wereld geĂŻnitieerd.

Wil je graag meer weten over dit project, en zie jij het zitten om mee te doen? Wees dan welkom bij de tweede informatiebijeenkomst op dinsdagavond 27 augustus, tussen 20.00 en 21.30 uur! De bijeenkomst zal plaatsvinden in Community Center Plan C (Smaragdplein 24). Voor vragen kun je contact opnemen met Ka-Tjun Hau (katjun@deappel.nl). De workshops zijn in het Nederlands.

de Appel Klachtenkoor is een samenwerking met Community Center Plan C.