lezing/discussie
2014
Zondagsschool Nina Yuen / Asco

Zondagsschool Nina Yuen / Asco

23.03.2014
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Tijdens de zondagsschool op zondag 23 maart van 16:00 -18:00 uur is Lieke van Hooghuyze uitgenodigd om op basis van haar interesse en expertise een werk uit de tentoonstellingen te selecteren en op basis hiervan een verhaal te houden.

Zondagsschool met Lieke van Hoogenhuyze, Lieke is in december 2009 afgestudeerd als dramaturg aan de Universiteit van Amsterdam met een speciale interesse in opera en muziektheater. Ze liep onder andere stage bij De Nederlandse Opera en De Wetten van Kepler en werkte als freelance dramaturg voor het Resident Artists Programme van De Nationale Reisopera, FRANKenSTEIN van Stip theaterproducties en Blond Eckbert van Muziektheater Transparant in Antwerpen. Van Hoogenhuyze is in 2011 ook regieassistent van Corina van Eijk voor de opera Falstaff van Opera Spanga en het Rosa Ensemble.

Tijdens de zondagsschool in de Appel arts centre wordt een 'externe expert' gevraagd om op basis van haar of zijn interesse en expertise één enkel werk uit de tentoonstelling te selecteren en op basis hiervan een verhaal te houden. Dat verhaal kan diverse vormen aannemen - een informeel gesprek, een korte rondleiding door de tentoonstelling of een mini-referaat.

Voor reserveringen: reservation [​at​] deappel.nl