tentoonstelling
2024
Min Oh: Conversation Dance

Min Oh: Conversation Dance

24ā€“29.09.2024
de Appel, Tolstraat 160, Amsterdam

Design: Bardhi Haliti & Zuzana KostelanskĆ” 

Conversation Dance is een tentoonstelling en performance van Min Oh's bestaande en nieuwe werken, samengesteld en geco-choreografeerd door Eugene Hannah Park. Het concept van Conversation Dance kwam voort uit de drang om te weten hoe niet-hiƫrarchische coƫxistentie werkt in multidisciplinaire kunst.

Om een symbiotisch ecosysteem tot stand te brengen, is het noodzakelijk om elke deelnemer of elk materiaal en hun geschiedenis te begrijpen. Daarom is samenwerking in interdisciplinaire kunst een praktijk van kennisproductie rond verantwoordelijkheden, rechten en hiƫrarchieƫn, die in elke discipline anders zijn vastgesteld. Conversation Dance start een dialoog op dit kruispunt.

Het multidisciplinaire kunstwerk, dat zich gedurende een week ontvouwt in de tentoonstellingsruimte van de Appel, omvat dialogen die niet-hiĆ«rarchische relaties en talen onderzoekt die gebruikt worden in samenwerkingen tussen culturele werkers. Het publiek wordt uitgenodigd in een open en levende setting die het conventionele onderscheid tussen on-screen en off-screen, on stage en backstage, proces en resultaat, theorie en praktijk, en verschillende rollen en genres binnen een kunstwerk uitdaagt. Het project vertrekt vanuit Min Oh's concept van simultaneĆÆteit, dat zij definieert als het samenkomen van niet-hiĆ«rarchische zintuiglijke informatie. In de Appel presenteert ze een programma met openbare repetities met performers, interviews, partituren en een meerkanaals audiovisuele installatie.

Op zondag 29 september sluit Min Oh's tentoonstelling met de performance Simultaneity, Conference. Zie hier meer informatie over de performance.

Conversation Dance wordt ondersteund by AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en gesponsort door Korea Artist Prize Promotion Fund van SBS Foundation en National Museum of Modern and Contemporary Art, Korea.